Профилактика и ремонт на автоклиматици

Какво представлява?

Профилактика и ремонт на автоклиматици

В днешно време почти всеки автомобил е оборудван с климатична система, която подобрява комфорта в автомобила, а приятната температура допринася за по-добрата концентрация на шофьора и повишава сигурността на шофирането.

За да се гарантира ефективната работа на Вашия автоклиматик той се нуждае от редовно обслужване всяка година. Редовните проверки и диагностицирането на нередности, още преди те да предизвикат сериозни проблеми до голяма степен спестяват от Вашето време и средства.
Проблемите свързани с климатика на Вашият автомобил не са свързани само със загуба на фреон, а и със замърсяване на радиатора, неприятна миризма в купето, проблем с компресора и др.
Всяка климатична система се нуждае от профилактичен преглед поне веднъж годишно, за да се почистят насъбралите се прашинки, бактерии, твърди частици, отработени газове, лоши миризми по топлообменниците и въздуховодите й. Много важна е и подмяната на поленовия филтър. Този филтър пречиства въздуха който влиза  в купето на автомобила и изброените по горе вещества не могат да проникнат в него.
Препоръчително е смяната на поленовият филтър да се извършва на 15 - 20 хил. км. За автомобили които се карат предимно в градски или много запрашени условия, този пробег е значително намален.
Нашият сервиз е оборудван с професионална машина “Texa –705R”.

Ценоразпис

Цена: 80лв. 

Цената включва:

• източване на системата;
• вакуумиране и проверка за течове;
• зареждане на ново масло и оцветител за откриване на евентуални течове по системата;
• пълно зареждане с фреон R134а